Балчик, вилно селище Двореца - Балчик, Незабавна резервация онлайн на Хотели в Балчик, България
Балчик, вилно селище Двореца - Балчик, Незабавна резервация онлайн Хотели	Балчик
Резервация на хотел в България с кредитна/дебитна карта    Начало    Регистрирай хотел    Помощ              

вилно селище Двореца - Балчик   Hotel Category

вилно селище Двореца - Балчик

За хотела: Вилно селище "Двореца" е част от архитектурно-парковия комплекс и предоставя възможност за почивка на български и чуждестранни гости.
Вилно селище "Двореца" се намира в град Балчик, заобиколен от красива паркова растителност и архитектурни забележителности. Хотелската база предлага настаняване в 28 двойни стаи и 4 изискани апартамента. Помещенията са оборудвани с телевизор, хладилник и самостоятелен санитарен възел.

Брой стаи: 55

Адрес: Балчик,

В хотела: 24 ч. Рецепция, Ресторант, Дневен бар, Стаи за непушачи

В стаята: Баня, Минибар, Телефон, ТВ

Забележителности в околността

» Дворец Тихото гнездо – Балчик 

Дворец Тихото гнездо – Балчик

На 2 км югозападно от гр. Балчик се издига дворец, построен от румънската реджина Мария. През 1924 г., 49-годишната владетелка предприема пътешествие до Южна Добруджа и от пръв поглед се влюбва в балчишките бели скали и морето, старите воденици и каменни чешми. Тя купува имот, и по нейна заповед на него започва изграждането на двореца, кръстен от нея “Тенха юва “(“Тихото гнездо”). За тази задача, Мария кани италианските архитекти Августино и Америго и цветарят Жул Жани от Швейцария. Градежите продължили цели 11 години, но през 1937 г. дворецът вече е завършен. Реджина Мария, англичанка по произход, прекарала голяма част от детството си в Египет, където приела бахайската религия - необичайна смес на елементи от християнство и ислям. Това е причината в комплекса да си дават среща десетки ориенталски, тракийски, римски и християнски символи, украсили пищните колонади, арките, чешмите и венецианските мостчета. Мостът на въздишките, мавританските водни площи, огромните автентични тракийски делви и римските надгробни паметници съжителстват в хармония сред пищната растителност от стотици редки дървесни видове и ромона на десетки поточета, водопади и водоскоци.

» Нос Калиакра 

Нос Калиакра

Нос Калиакра e вдаден 2 км навътре в морето, на 12 км източно от Каварна и 60 км североизточно от Варна. Брегът е стръмен с отвесни скали, които се спускат 70 метра надолу към морето. Районът е изключително трудно достъпен, което може би е основната причина навремето там да бъде построена древна крепост, наречена Тиризис. През вековете тя е била обитавана от траки, римляни, византийци и българи. Според преданията в нея са били укрити съкровищата на наследника на Александър Велики - Лизимах. Част от древната материална култура може да се види в малкия музей, приютен под една варовикова пещера. Разказва се и легенда за българските момичета, които са се хвърлили от високия нос, вплели косите си една в друга, за да не бъдат помохамеданчени от турците. Името Калиакра в превод означава "Красив нос". Нарекли го така заради пурпурния цвят на скалистите му брегове. Нос Калиакра е обявен за защитена територия през 1941 г. Оттогава е разширявана трикратно. В момента, резерватът обхваща територия от 687.5 хектара и е едно от малкото места в България, където се среща прочутият тюлен монах, един от най – редките представители на черноморската фауна.

Резервация на автомобил - Балчик

Изберете кола под наем за престоя си в България на добра цена в над 20 дестинации


Посетители разглеждали този хотел: 25349

Фотогалерия

вилно селище Двореца - Балчик - снимки
вилно селище Двореца - Балчик - снимки

Екстри

Тризвезден хотел в Балчик

Тип: Морски курорт | 

В хотела:  24 ч. Рецепция   Ресторант   Дневен бар   Стаи за непушачи 

В стаята:  Баня   Минибар   Телефон   ТВ 

[Покажи иконите като текст]

Тип: Морски курорт | 

В хотела: 24 ч. Рецепция | Ресторант | Дневен бар | Стаи за непушачи | 

В стаята: Баня | Минибар | Телефон | ТВ | 

[Покажи икони]


Карта

Покажи по-голяма карта
Покажи карта на близките хотели в Балчик

Google Earth

»  хотели в Балчик - Google Earth 
 
Балчик, вилно селище Двореца - Балчик, Незабавна резервация онлайн на Хотели в Балчик, България